W dniu 4 kwietnia br. uczniowie klas: II ABC, III ABC oraz II PT uczestniczyli w warsztatach kulinarnych „RYBNE SMAKI ROZTOCZA” organizowanych przez Rybacką Lokalną Grupę Działania „Roztocze”. Pod czujnym okiem pani Anny Kuśmierczyk – Kuceł z restauracji „Karpiówka” z Bełżca doskonalili umiejętności przygotowania sushi z wykorzystaniem wędzonych ryb. Chef kuchni Maksymilian Paluch w restauracji „Dębowy Dwór” w Rudzie Różanieckiej wraz z uczniami przygotowywał orientalną zupę rybną z dodatkiem suma i trawy cytrynowej oraz szaszłyki rybne
z soczewicą.
Warsztaty zaowocowały mnóstwem pozytywnych emocji i pysznymi daniami.
Dziękujemy pani Elizy Obirek z RLGD „Roztocze” za możliwość kształtowania naszych umiejętności kulinarnych.
Opracowanie: p.Agata Dudzińska